Giraf gaat slapen – M. Sekrève

cofOp Instagram volg ik de account van Giraf en Vriendjes. Daar zag ik elke dag zulke mooie, vrolijke illustraties voorbij komen, dat ik heel graag een prentenboek van Giraf wilde lezen. Dus reserveerde ik op de website van de bibliotheek Giraf gaat slapen. Of tenminste, ik dacht dat ik het boek gereserveerd had. In de bieb kwam ik erachter dat ik niet goed gekeken had en per ongeluk de DVD van Giraf gaat slapen had gereserveerd.. Oeps! Gelukkig kon ik direct in de bieb op mijn telefoon wel het boek reserveren en dat haalde ik dan ook een paar dagen later op.

Giraf gaat slapen is een klein, vierkant prentenboek met paginavullende illustraties. Al zodra je het boek opent zie je een kleurrijke, gedetailleerde illustratie van het eiland waar Giraf met zijn vrienden woont. Alleen op deze illustratie is al erg veel te zien en soms kijken wij dus ook alleen maar naar deze prent om alles te benoemen.

Het boek gaat over Giraf die in de vuurtoren op het eiland woont. Overdag doet hij leuke dingen met zijn vrienden, maar ’s nachts heeft hij enge geluiden gehoord. Daarom durft hij nu niet meer te gaan slapen. Krook en Zebra zeggen tegen hem dat hij dan maar de hele nacht wakker moet blijven en heel hard moet zingen. Daar houden monsters tenslotte niet van! Maar Olifant heeft gelukkig een beter plan..

De prenten van Giraf gaat slapen zijn echt prachtig. Het zijn aquareltekeningen met vrolijke kleuren en veel details. Het kleurverloop is door de manier van verven erg mooi en de tekeningen zien er speels en uitnodigend uit. Het prentenboek is bedoelt voor kindjes van ongeveer vier jaar en Arya is dan ook nog veel te klein om het verhaal te snappen. Wel vindt ook zij de illustraties erg mooi en we bekijken het boek dan ook vaak samen.

Voor de doelgroep is Giraf gaat slapen een mooi verhaal over bang zijn voor/in het donker. Veel kindjes zullen zich waarschijnlijk kunnen herkennen in Giraf en dit boek zou dan kunnen helpen om minder bang te worden. Daarnaast is het ook gewoon een heerlijk boek om samen met je kind te bekijken en te lezen!

DVD

img_20170209_164231_467Aangezien ik dus per ongeluk de DVD van Giraf gaat slapen had gereserveerd, hebben wij die dus ook mee naar huis genomen. Op de DVD staat een geanimeerde versie van het verhaal. De eerste keer zie je het hele verhaal achter elkaar. De tweede keer wordt het verhaal regelmatig onderbroken met een vraag over wat je net gezien hebt. Dit is leuk voor kindjes vanaf een jaar of drie denk ik. Arya vond het wel erg mooi om de eerste keer het verhaal te bekijken. Kijk voor meer informatie op www.wepboek.nl

Boekinformatie

Titel: Giraf gaat slapen

Auteur/Illustraties: Marie-Louise & Mark Sekrève

Uitgever: Deze uitgave: De Fontein, tegenwoordig: Uitgeverij Eendagsvlieg 

ISBN: Deze uitgave: 978-90-261-2793-9, tegenwoordig: 978-90-813-0320-0

Advertentie